24 de maig 2009

El canicross, una modalitat diferent

El Canicross és una de les modalitats vinculades al esport del mushing (trineu amb gossos), consistent en córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó.
Com les altres modalitats del mushing, es pot practicar sobre terra o sobre neu, en aquest darrer cas amb raquetes de neu, encara que el més habitual són la carreres en terra a causa de l'extrema duresa de la pràctica amb raquetes segons l'estat de la neu.

Ja fa 15 anys que aquest esport es practica a Espanya, i en aquests 15 anys ha fet una important crescuda en el nombre de practicants. El canicross és un punt de trobada especial amb un dels millors amics de l’home i també una bona excusa de practicar esport. Per a practicar-lo tant sols és necessari una corretja amb molles, un arnés pensat per a la ocasió i un cinturó per a portar la corretja lligada al cos.

Si teniu gos ho heu de provar, pot ser que en un principi es faci molt pesat perquè el gos no vol tirar o es cansi però si hi poseu de la vostra part, al final serà el gos que us haurà d’esperar. Un bon lloc per a provar-ho a Cerdanyola és a la plana del castell, que per cert aprofiteu aquests últims dies de vida que li queda!

Podreu trobar tota la informació que necessiteu a: http://www.canicross.es/

Salut i força a les cames!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada